Skip links

La JSC Barcelona posa en valor Collserola com a espai natural

Coincidint amb el dia europeu de la Xarxa Natura 2000, militants dels districtes de muntanya (Horta-Guinardó, Sarrià-Sant Gervasi, Gràcia i Nou Barris) han engegat una campanya per posar en valor l’únic indret de la Xarxa Natura 2000 a la ciutat de Barcelona: la serra de Collserola, parc natural.

En paraules del Primer Secretari de l’agrupació d’Horta-Guinardó, Rodrigo Reyero, la Xarxa Natura 2000 «és una xarxa d’àrees de conservació de la biodiversitat de la Unió Europea, que tracta de preservar i evitar la degradació dels ecosistemes del nostre país i del conjunt de la Unió. Només l’11% de la població coneix aquest fet, i per això se celebra el seu dia cada 21 de maig».

El secretari d’organització de Sarrià-Sant Gervasi, Samuel Alcalde, reclama «aturar l’explotació immobiliària i millorar el pla de conservació, com a defensa davant possibles plagues, la protecció del clima, i dins d’una estratègia que promogui un turisme més sostenible».

Per la seva part, Jordi Bouzon, afirma que «Collserola és el pulmó verd de Barcelona, i cal conservar-lo perquè la ciutadania pugui gaudir de les seves sinèrgies».

Des de la JSC Barcelona sempre hem cregut necessari protegir les zones verdes de la nostra ciutat, i en el cas de Collserola fer-ho protegint la seva fauna i flora. El luxe de gaudir d’un parc natural als límits de la nostra ciutat ha d’anar acompanyat de mesures integrals urbanes. La responsabilitat ciutadana i la tasca de les institucions són clau en la conservació de l’espai natural.

És per això que la JSC Barcelona mostra el seu compromís amb posar la mirada de ciutat a la muntanya, com l’any 1992 la vam posar al mar.

Leave a comment

🍪 Aquest web utilitza cookies de tercers per millorar l'experiència de navegació.