Skip links

La JSC Barcelona engega una campanya per reclamar als centres universitaris i de FP que posin a disposició de les alumnes productes d’higiene femenina

La JSC Barcelona engega la campanya «Uneix-te a la lluita contra la quota injusta!» perquè els centres universitaris i de Formació Professional de la ciutat disposin de manera gratuïta de productes d’higiene femenina. Al llarg del període de fertilitat, una dona (o un home trans) es gastarà una mitjana d’entre 21 i 125 euros l’any en productes d’higiene femenina.

En paraules de la secretària de Feminisme de la JSC Barcelona, Alba Bermejo, «aquesta desigualtat provoca que les dones paguem un extra mensual al llarg de la nostra vida, una quota injusta que hem d’afrontar cada mes».

Bermejo ha afirmat que «les universitats i centres de Formació Professional són llocs on les estudiants passen gran part de la seva jornada, on un percentatge elevat d’estudiants pateixen problemes econòmics. Els centres poden alleugerir aquesta problemàtica». De la mateixa manera, creu que els centres haurien de contribuir a una generalització de les opcions més sostenibles en matèria d’higiene femenina.

La iniciativa busca que cada estudiant matriculat a una universitat o centre de FP de la ciutat tingui a disposició un cert nombre de productes d’higiene femenina. En paraules del Primer Secretari de la JSC Barcelona, Javi Rodriguez, «el sistema pot posar-se en marxa amb mecanismes de control, com vincular els dispensadors a les targetes d’estudiants».

La iniciativa anirà acompanyada d’una carta que s’enviarà als rectors de les universitats de la ciutat i directors dels centres de Formació Professional. A la carta, es recorda que estudis en la matèria reflecteixen que un 22% de les dones no han pogut accedir a productes d’higiene femenina per raons econòmiques. Amb aquesta mesura, els centres universitaris i de FP podran donar suport a les xarxes de col·laboració que ja existeixen entre les estudiants barcelonines.

Leave a comment

🍪 Aquest web utilitza cookies de tercers per millorar l'experiència de navegació.