Skip links

Districtes de la ciutat aproven la declaració institucional de la JSC Barcelona pel Dia Internacional contra la Sida

Amb la celebració el passat 15 de desembre del Consell Plenari de Nou Barris, es va donar per conclòs el cicle de Plenaris de Districte. A banda d’aprovar els pressupostos i les múltiples mesures de govern, els Districtes de la ciutat van adoptar la Declaració Institucional pel dia Internacional de la lluita contra la Sida.

La iniciativa va sortir endavant als Districtes de Sants-Montjuïc, Horta-Guinardó i Nou Barris, que permeten presentar una declaració institucional tot i que s’hagi aprovat una de similar al Consell Plenari de l’Ajuntament de Barcelona. Altres districtes no van poder incloure la iniciativa pel mateix motiu.

La Declaració Institucional va ser el·laborada pel Grup de Treball LGTBI de la JSC Barcelona, en coordinació amb el Secretari d’LGTBI del PSC Barcelona, Alberto Lacasta. Posteriorment, va ser negociada a cada Districte pels Grups Municipals Socialistes.

La Declaració Institucional pretén refermar el compromís dels territoris a l’hora d’arribar a l’objectiu de 95% de persones coneixedores de la situació serològica i 95% d’ells amb càrrega viral indetectable, a més de donar suport a entitats, professionals, aquells que no van superar la malaltia, i garantir un accès equitatiu als serveis públics, inclosos els sanitaris.

Enguany el lema escollit per ONUSIDA, el programa conjunt de les nacions unides sobre el VIH/Sida, és “Posar fi a les desigualtats. Posar fi a la sida. Posar fi a les pandèmies”. El motiu d’aquest lema és remarcar l’especial importància de lluitar contra totes les desigualtats i pal·liar les conseqüències de la crisi econòmica i social sorgida de la pandèmia de la COVID-19 per aconseguir posar fi a la SIDA, ja que són aquests fets i no els avenços científics els que impedirien arribar a aquest objectiu.

L’any passat 1,5 milions de persones van contreure el virus del VIH, arribant a les 37,7 milions de persones que conviuen amb el virus a tot el món. A Catalunya, la xifra global és de més de 33 mil persones, sent més d’un 80% homes. A més, prop d’un 9% de persones amb VIH desconeix que està infectada.

Entre aquestes persones juga un paper molt important tant la gent jove com el col·lectiu LGTBI+. Avui en dia, l’edat mitjana de contagi continua sent baixa, d’uns 35 anys, i prop més d’un 60% de les persones contagiades pertanyen al col·lectiu LGTBI+. Per tant, la solució no existirà sense posar èmfasi en aquests dos grups i escoltar les seves demandes.

Des de la JSC Barcelona sempre hem donat suport a iniciatives de tota índole encaminades a conscienciar en la lluita contra la Sida, i l’objectiu sempre ha estat el de conscienciar sobre la malaltia, donar suport a les persones que la pateixen, commemorar a aquells que malauradament no van poder superar-la i recordar a tota la població que el virus del VIH i la possibilitat de desenvolupar la malaltia de la SIDA encara existeix.

Leave a comment

🍪 Aquest web utilitza cookies de tercers per millorar l'experiència de navegació.