Skip links

La JSC Barcelona exigeix a la Generalitat moure fitxa amb el bonus jove per al lloguer


Després de l’aprovació del bonus jove per part del Govern de l’Estat, la JSC Barcelona ha engegat una campanya convidant a la Generalitat a apujar el llindar en el preu del lloguer per adaptar-lo a la realitat de Barcelona. Per demanar l’ajuda, el Govern d’Espanya fixa en 600€ el preu màxim del lloguer, xifra que pot ser augmentada fins a 900€ en cas que així ho decideixin les Comunitats Autònomes (450€ per al cas d’habitacions compartides).

“Entenem el llindar general de 600 euros per evitar el frau en aquelles zones d’Espanya on aquesta xifra es considera un lloguer elevat, però no es el cas de Catalunya i en particular de Barcelona i la seva àrea metropolitana. La Generalitat no té cap pressa per adaptar aquests llindars a la realitat de la nostra ciutat” afirma Rodrigo Reyero, secretari de Política Municipal. “La campanya busca que els i les joves de Barcelona puguin començar a demanar l’ajuda quan abans millor, i que aquesta arribi a molts llocs concrets. Sabem que serà una eina útil per a l’emancipació, especialment als barris de muntanya”, afirma Sheila Guerra, secretaria adjunta a Política Municipal.

En paraules del Primer Secretari de la JSC Barcelona, Javi Rodríguez, “les polítiques d’habitatge són prioritàries per als joves socialistes. Entenem aquesta mesura com un pas en la bona direcció, paral·lel a l’augment de l’oferta per a joves, i previ a mesures complementàries per controlar l’escalada de preus del lloguer”.

Per demanar l’ajuda de 250€ (150€ per al cas de pisos compartits), el sol·licitant haurà de tenir menys de 35 anys, ingressar menys de 24.500€ i, si no la Generalitat no ho incrementa, pagar un màxim de 600€ de lloguer (o 300€ per al cas d’habitacions compartides), una xifra que els joves socialistes consideren que “cal adaptar a les peculiaritats de Barcelona”, com afirma Isaac García, coordinador de la Comissió d’Habitatge de la JSC Barcelona.

Leave a comment

🍪 Aquest web utilitza cookies de tercers per millorar l'experiència de navegació.